Even voorstellen: Gerard van der Poel!

27 June 2022

Een van de sprekers op het hoofdpodium van ons RunnersFest.

Wie is Gerard?
Ik ken Gerard uit mijn basketbaltijd waarin we een aantal jaren in hetzelfde team speelden bij US. Hij blonk uit met gave moves en een wonderschone techniek als spelverdeler (en ik flapte de driepunters😊). Zo leuk om nu samen te werken aan een knalfeest voor hardlopers!

Gerard is bewegingswetenschapper en gespecialiseerd in de inspanningsfysiologie. Hij is docent, auteur en consultant en verdiept zijn al sinds 1986 in de wetenschap achter stretching. Hij schrijft nu HET “Science of Stretching” boek gebaseerd op meer dan 2000 wetenschappelijke studies over dit onderwerp.

Stretching is een van de onderwerpen waar mijn lopers veel vragen over hebben en waar veel onzin over wordt geschreven op internet. Als iemand weet hoe het zit is het Gerard. Daarom kan hij niet ontbreken op het RunnersFest!

Waarom wil je hem in actie zien op het RunnersFest?
Gerard is DE autoriteit op het gebied van stretching. Wil je echt weten hoe het nu zit met bijvoorbeeld:

  • Wel of niet stretchen na je warming up of als cooling down?
  • Maakt het uit of wij hardlopers lange of korte spieren hebben?
  • Word je stijver van hardlopen?
  • Is rekken blessurepreventief?
  • Wat beĂŻnvloed je met rekken?

Gerard gaat je vertellen hoe het echt zit. Vooraf kun je vragen die je hebt over stretching aanleveren en hij neemt ze mee!

Keuzestress
Ik zou de masterclass van Gerard sowieso meenemen bij het samenstellen van jouw programma want je gaat voor eens en altijd de zin en onzin van rekken leren. Krijg je al keuzestress voor het samenstellen van je programma – emoji. Er zijn te veel interessante gasten en activiteiten!

Ik zie je op het RunnersFest!

Groetjes,

Nils

Recent posts

Leave a comment