RunnersFest

HARDLOOPFESTIVAL

HARDLOOP
FESTIVAL

Leren, ervaren, doen!

Zaterdag 17 september 2022
RunnersFest Hardlooptraining

17 september 2022

Locatie: Het Amsterdamse Bos

Over RunnersFest

Leren, ervaren, doen.

RunnersFest is het eerste hardloopfestival in Nederland en hét moment om met andere hardlopers gezellig bij elkaar te komen. 

Een dag vol met bevlogen sprekers, inspirerende workshops, leuke activiteiten en een gezellig avondprogramma met als bindende factor: Hardlopen!

Daar wil jij toch ook bij zijn?

RunnersFest

LEREN

RunnersFest biedt jou de mogelijkheid om te leren van gerenommeerde sprekers op het gebied van training, lichaamshouding, blessurepreventie, voeding, stretching en nog veel meer.

ERVAREN

Naast het vergaren van kennis tijdens masterclasses en lezingen, kan je ook nieuwe ervaringen opdoen door het volgen van clinics, workshops en bijvoorbeeld door jezelf te laten testen of een massage te ondergaan.

DOEN

Als hardloper wil je uiteindelijk natuurlijk maar één ding: Hardlopen. Gedurende de dag worden verscheidene trainingen aangeboden onder leiding van professionele trainers.

RunnersFest

Het RunnersFest hardloopfestival vindt plaats in het prachtige Amsterdamse Bos op het terrein van VRA cricket Amsterdam.

De locatie is prima bereikbaar met zowel auto als openbaar vervoer (bus). Je kunt natuurlijk ook een warming-up en komen inlopen vanaf station Zuid/WTC (ongeveer 4 km).

RunnersFest

Sport- en prestatiepsycholoog

Trainers van Loopwijzer

Trainer en opleider Bewust hardlopen

Atletiektrainer

Internationaal topcoach

Ronald Valkenburg

Podotherapeut

Inspanningsfysioloog

Fysiotherapeuten van Amstel Fysio

Auteur en expert op het gebied van ademhaling en sport

Voormalig topatleet en sportarts

Podotherapeuten van Beld Podotherapie

Oud bondscoach en Running Coach

Stijntje Bruijn

Gezondheidswetenschapper

De masseurs van Flexpower

Auteur en hardlooptrainer

Dagvoorzitter en entertrainer

Later meer...

Dagschema

Gedurende de dag zijn er 6 rondes die je vrij kunt invullen. Elke ronde bestaat er naast de mogelijkheid om de hoofdspreker te zien ook de optie om naar één van de workshops, clinics, masterclasses of overige activiteiten te gaan. Dit programma stel je zelf samen!

Programma
Amsterdamse Bos VRA
Amsterdamse Bos VRA
RunnersFest Hardloopfestival Opening image
09:30 - 09:40
RunnersFest Hardloopfestival Opening

Onder bezielende leiding van hardloper en professioneel spreker Paul Bierman vindt de officiële aftrap van het RunnerFest plaats.

Ronde 1: Rico Schuijers / workshops / clinics / masterclasses image
09:40 - 10:30
Ronde 1: Rico Schuijers / workshops / clinics / masterclasses

Tijdens de eerste centrale ochtendsessie kun je luisteren naar Rico Schuijers. Hij is sport- en prestatiepsycholoog en heeft een inspirerend verhaal over mentale training voor elke lange afstandsloper. Maar je kunt ook al deelnemen aan één van de workshop of clinics, een kijkje nemen bij de fysiotherapeuten van Amstelfysio of een rondje maken langs de kraampjes op het festivalterrein.

Ronde 2: Gerard van de Poel / workshops / clinics / masterclasses image
10:30
Ronde 2: Gerard van de Poel / workshops / clinics / masterclasses

Tijdens de 2e ochtendsessie vertelt Gerard van der Poel alles over de zin en onzin over stretching, maar kun je ook deelnemen aan één van de workshop of clinics, een kijkje nemen bij de fysiotherapeuten van Amstelfysio of een rondje maken langs de kraampjes op het festivalterrein.

Ronde 3: Honoré Hoedt / workshops / clinics / masterclasses image
12:00 - 12:45
Ronde 3: Honoré Hoedt / workshops / clinics / masterclasses

Tijdens de laatste sessie voor de lunch zal oud bondscoach Honoré Hoedt jullie een inkijkje in de wereld van een toptrainer. Hij komt met avontuurlijke verhalen en learnings voor elke loper.

Maar je kunt ook nu 1 van de workshops/clinics of master classes bezoeken of advies inwinnen bij de fysio’s van Amstelfysio of een rondje maken op het festivalterrein.

LUNCH image
12:45 - 13:45
LUNCH

Deze gezonde en voedzame lunch krijg je van ons en kan je nuttigen op het festivalterrein. Een mooi moment om jouw ervaringen met andere hardloopliefhebbers te delen en langs alle standjes te gaan.

Ronde 4: Henk Kraaijenhof / workshops / clinics / masterclasses image
13:45 - 14:30
Ronde 4: Henk Kraaijenhof / workshops / clinics / masterclasses

Na de lunch zal Henk Kraaijenhof, internationaal toptrainer van o.a. Merlene Ottey en Nelli Cooman, jullie alles vertellen van wat je kan leren van wereldtoppers.

Of je kunt deelnemen aan één van de workshop of clinics, een kijkje nemen bij de fysiotherapeuten van Amstelfysio of een rondje maken langs de kraampjes op het festivalterrein.

Ronde 5: Maaike de Vries / workshops / clinics / masterclasses image
14:45 - 15:30
Ronde 5: Maaike de Vries / workshops / clinics / masterclasses

Maaike de Vries legt uit hoe je  kilo’s verliest en volop energie wint, en daardoor harder loopt, met de Metabole Methode. Maar je kunt ook deelnemen aan één van de workshop of clinics, een kijkje nemen bij de fysiotherapeuten van Amstelfysio of een rondje maken langs de kraampjes op het festivalterrein.

Ronde 6: Koen de Jong / workshops / clinics / masterclasses image
16:00 - 16:45
Ronde 6: Koen de Jong / workshops / clinics / masterclasses

De laatste middagsessie zal worden verzorgd door niemand minder dan Koen de Jong. Hij zal een inspirerende sessie geven met als onderwerp: “Train niet meer dan 14 kilometer voor de marathon”.

Maar je kunt ook nog deelnemen aan één van de workshop of clinics, een kijkje nemen bij de fysiotherapeuten van Amstelfysio of een rondje maken langs de kraampjes op het festivalterrein.

 

Afsluiting dagprogramma image
17:00 - 17:15
Afsluiting dagprogramma

Paul Bierman zal op een ludieke, interactieve en onvergetelijke manier het dagprogramma afsluiten en jullie uitnodigen om voor het avondprogramma.

Avondprogramma: PARTY TIME! image
17:30 - 22:00
Avondprogramma: PARTY TIME!

Tijdens het avondprogramma is er de mogelijkheid om eten te bestellen bij de food trucks of het restaurant van het festival terwijl onze dj’s passende muziek draaien voor het moment van de avond. De volumeknop zal langzaam omhoog gaan: party time!

Select date to see events.

*Sommige programma onderdelen kunnen nog wijzigen. Wij houden je hiervan op de hoogte.

Het leukste hardloopfestival van Nederland. Wil jij meer weten over hardlopen, nieuwe ervaringen opdoen, nieuwe gadgets proberen en nieuwe mensen ontmoeten? September 2022 vindt het eerste RunnersFest plaats.  Regulier

  99
  • Toegang tot sprekers, clinics, masterclasses, workshops en andere activiteiten
  • Luxe lunchpakket
  • Goodie bag
  • Gratis parkeren
  • Gezellig avondprogramma met muziek

  Onze geliefde partners

  Wil jij partner worden neem dan contact met ons op.

  Organisatoren

  Amsterdams Bos

  Nieuwe Kalfjeslaan 21-B

  1182 AA Amstelveen

  Hardloopfestival

  Wil jij een bijdrage leveren?
  Mail ons!