Sprekers Honoré Hoedt
Honoré Hoedt
Honoré Hoedt

Honoré is als trainer 6 keer naar de Olympische Spelen geweest, heeft 14 jaar ervaring als bondscoach in Nederland en Noorwegen en trainde vele toppers uit binnen- en buitenland.

Honoré heeft op en om Papendal een grote groep nationale en internationale talenten getraind en geeft tegenwoordig veel lezingen op internationale podia. Daarnaast organiseert hij Beter Beweeg & Loop projecten met presentaties en clinics voor gemeenten, scholen en sportclubs, bonden en recreatieve lopers.

Honoré heeft in 2014 RTC Loopland Gelderland opgericht om kinderen motorisch beter te laten  bewegen en lopen, als basis voor een levenslang sportplezier. Met dit project werden 27.000 kinderen bereikt, in 1.000 lessen en 950 leerkrachten – fysio’s en buurtsportcoaches en trainers bijgeschoold in een zelfontwikkelde methodiek met panklare leskaarten: SportFUNdamentals.     

Honoré is de hele wereld overgetrokken. Zo is hij naar de Verenigde Staten, Afrika, Spanje en Scandinavië geweest om erachter te komen waarom hier goede atleten vandaan komen. Al deze kennis heeft hij toegepast om atleten als Sifan Hassan, Bram Som, Arnoud Okken, Marko Koers, Dennis Licht en vele andere nationale en internationale toppers beter te maken.

“Dus mijn vervolgopleiding heb ik zelf gekozen door al die goede trainers te bezoeken. Je kan niet uit een of tien boeken leren hoe je iemand naar olympisch goud kan coachen. Het is een ervaringsvak. Niet alleen moeten de benen over de finish maar ook het hoofd. Het is aan de ene kant een complexe zaak. De kunst is om het toch eenvoudig te houden.” Aldus Honoré. Hierover gaat hij vertellen op het RunnersFest.

Het leuke van Honoré is dat hij op een toegankelijke manier complexe zaken op een eenvoudige en vermakelijke manier kan overbrengen aan iedereen die geïnteresseerd is. Na afloop ga je met learnings naar huis die meteen toepasbaar zijn.