Sprekers Rico Schuijers
Rico Schuijers
Rico Schuijers

Dr. Rico Schuijers (1966) is prestatiepsycholoog en geregistreerd sportpsycholoog VSPN. Hij heeft sportpsychologie in Nijmegen gestudeerd en is in 2003 aan de Sporthochschule van Keulen gepromoveerd. Hij was van 2008 – 2010 voorzitter van de Vereniging voor Sport Psychologie in Nederland en is voormalig lid van de Managing Council van de International Society of Sport Psychology.

Rico is een graag geziene en ervaren spreker die inhoud combineert met humor en kennis met praktijk; een lezing van Rico is vaak hilarisch, zeer onderhoudend en interactief.

Rico zijn stijl valt op door het grote aantal praktische voorbeelden die hij uit zijn sportervaring kan vertellen. Hij heeft met veel topsporters gewerkt die op de Olympische Spelen, Wereldkampioenschappen en Europese kampioenschappen hebben geacteerd. Daarnaast geeft hij als prestatiepsycholoog workshops in het bedrijfsleven op het gebied van motivatie, spanning, concentratie en zelfvertrouwen.

Op het RunnersFest zal Rico vooral ingaan op de mentale training voor lange afstandslopers van elk niveau. Je krijgt van Rico inzicht in hoe mentale training werkt, hoe je het kan toepassen en specifieke oefeningen.